$theTitle=wp_title(" - ", false); if($theTitle != "") { ?>
Om å leve en naturlig hverdag.
15 mar // php the_time('Y') ?>
Dette er en av mine første eksperimentelle oppskrifter. Jeg syns det er veldig spennende med rå food, og denne er både rå og smaker fantastisk, så langt har den falt i smak hos alle jeg har servert den til. I tillegg så er rå kakao proppfull av antioxidanter.
Rå sjokolademousse:
– 4-5 daddler som søtning, flere hvis du liker det søtt(jeg kjøper daddler i innvandrer butikker, my bedre en de du får i vanlige norske matbutikker)
– Rå kakao pulver (Du kan også bruke vanlig kakaopulver men det inneholder jo ikke så mye antioxidanter)
– Cashew nøtter.
Andre ingredienser du kan ha i:
Banan, eller annen frukt(jeg har bare prøvd banan, den gir en veldig smooth konsistens)
Kokkos(Jeg bruker Cocosa som du får på helios eller helsekost, men jeg regner med at de fleste former for kokkos fungerer)
Vaniljesukker er sikkert også godt, eller vaniljestang:-)
Mitt hovedmotto i matlaging er alltid å smake masse og forsøke å tenke «hva har jeg i skapet som passer godt til dette?»Fjern steinene fra dadlene og ha alle ingrediensene i en bolle. Jeg pleier å bruke stavmikser til å mikse alt sammen til en jevn mouse. Hvis moussen blir for hard ha i litt vann, hvis den blir for myk ha i flere nøtter. Smak alltid på den ferdige moussen for å se om den trenger mer kakao, flere dadler eller kanskje litt havsalt eller chilli hvis du vil pimpe den.
Dander moussen i noen fine glass og sett de i fryseren i ca 20-30 min, eller kjøleskapet hvis det er en stund til den skal spises. Jeg har tidligere pyntet med pistagenøtter, men her fins det også mange alternativer, alt fra tutti frutti strø til appelsins skald, kommer ann på hva slags smaker du allerede har brukt i mousen.
One Response for "Rå sjokolademousse"
Denne er fin for de med laktose inntoleranse.
Leave a reply