Ungen får tenner for tiden, og i natt var jeg oppe tre ganger for å skifte bæsjebleie, her i huset er nemmelig det å få tenner synonymt med løs mage om natten. Stakkars lille Puppi er med andre ord ganske sliten, og det er jeg også. Vi har prøvd alt fra kamille te, og homeopatisk medisin til dentinox. Men det som egentlig hjelper best er å få ligge klin inntil mamma og kose hele natten. Jeg har selfølgelig ikke noe imot det akkurat nå, han har behov for meg, og det at jeg faktisk slår både homeopat medisin og dentinox ned i støvlene er jo et kompliment i seg selv;) Men i dag våknet jeg altså opp med en begynnende spenningshodepine, og da kan man jo fort gå fra hverdagshelt til litt mindre hverdagshelt hvis man ikke tar seg sammen.
Da jeg var gravid hadde jeg et par runder hvor jeg hadde skikkelig vondt i hode, og siden jeg på død og liv ikke skulle ta smertestillende, så måtte jeg finne en annen løsning. Og løsningen kom i form av peppermyntete. Peppermynte er nemmelig naturlig smertestillende. Hvis hodepinen først har fått satt seg så har det lite effekt, men hver gang jeg kjenner at jeg begynner å få hodepine så lager jeg en kopp med peppermyntete, og før jeg er ferdig med å drikke den, er som regel den begynnende hodepinen borte.
Jeg kjøper min pepprmyntete på helsekosten, og bruker et merke som heter kloster. imageDe har peppermynte i løsvekt, og jeg liker det best. Jeg har også prøvd «three mint» fra Pukka, og den er også god.image

Til slutt vil jeg legge til litt informasjon fra Rolv.no om forsiktighet ved bruk av pepermynte:

Advarsler, bivirkninger og kontraindikasjoner

«Peppermynte regnes som en trygg urt å bruke i form av te, men på grunn av et relativt høyt innhold av garvestoffer i urten, bør langvarig og sammenhengende bruk av peppermynte unngås. Den muskelavslappende virkningen av peppermynte kan gjøre at lukkemuskelen mellom spiserøret og magen også blir avslappet, noe som kan føre til at magesyre kommer opp i spiserøret og forårsaker halsbrann. Derfor bør personer som lett får halsbrann unngå peppermynte, da den kan forverre plagene.

Utvortes bruk av peppermynteolje eller mentol regnes også som trygt, men høye konsentrasjoner kan gi kløe, utslett og hodepine, og enkelte er hypersensitive for urten. Ved inhalasjon av damp med peppermynte må øynene holdes lukket. Ikke bruk eterisk olje av peppermynte hvis du lider av epilepsi eller andre nerveforstyrrelser. Den eteriske oljen av peppermynte må heller ikke brukes av gravide og ammende, da den bl.a. kan redusere melkeproduksjonen. Peppermynteolje skal ikke brukes sammen med homeopatiske midler.»

Gå inn på: http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/ment_pip.htm
Og les mer om pepermynte og den egenskaper der.