Restene som blir igjen når du lager juice er ikke det værste å kaste hvis du har matavfall eller kompost, men det er mye annet man kan bruke de til også.
Jeg bruker noe av restene i smoothie, jeg lagrer de i et norgesglass i kjøleskapet og har to-tre ss i smoothien.
Det går også ann å lage scrambeld eggs med rester fra juicing. Jeg prøvde dette med rester etter juice med eple, pære og gulerot.
For å lage scrambeld eggs brukte jeg

– En løk
– To fed hvitløk
– Seks egg
– Litt fløte
– 6 ss rester etter juice
– Salt og pepper

Finhakk løken og hvitløken. Stek løken i smør til den er gylden. Mens løken steker blander du sammen egg, fløte, salt og pepper. Når løken er gylden ha restene fra juicen og hvitløken i panna og bland det sammen, la det steke i ca et halvt min. Hell så eggeblandingen over. Bruk en stekespade og rør i bunnen nå og da så det ikke brenner seg.

Et annet godt alternativ er å bruke rester etter juicing i muffins. Det gjør at de blir veldig saftige.
Jeg lagde en runde grove muffins med rester fra eple, pære, annanas og gulerot juice.

image

Dette blir ca 15 muffins
Du trenger:
– 150 g smør romtemperert er best
– 1 dl brunt muscovado sukker (brunt seigt sukker)
– 2 dl hvete eller spelt mel. Jeg bruker Kvelde mølle sitt mel fordi det er renere en vanlig mel.
– 4 økologiske Egg
– 1 dl sammalt hvete eller speltmel.
– Natron
– Vanilje sukker
– Litt fløte
– 6-7 ss med rester etter juicing

Sett ovnen på 200 grader.
Rør smør og sukker mykt. Ha i ett og ett egg. Rør i hvert egg i ca et min. Ha i mel, natron og vaniljesukker og bland til det ikke er klumper. Ha så i restene etter juicing og bland. Hvis røra er veldig tykk spe med litt fløte.
Sett muffinformer på et stekebrett og fyll de litt over halvfulle med røre. Stek på 200 grader til de er lyse brune på toppen.

Disse kan toppes med en glasur, f.eks smørkrem eller en typisk gullerotkake glasur, eller de kan spises som de er:-)